Slice n' Bake Confetti Icebox Koekjes

Ice box koekjes recept

Click here for English

Dit Confetti Icebox Cookies recept is voor een super eenvoudig dessert en is geschikt om vooraf te bereiden! Ik bewaar een paar blokjes koekjesdeeg opgerold in plasticfolie in mijn vriezer zodat ik in een handomdraai koekjes kan bakken. Ik haal het deeg uit de vriezer, snijd het in plakjes en bak ze. Super simpel. Super lekker. 

Dit recept is goed voor ongeveer 18-24 koekjes (afhankelijk van hoe lang u uw blok rolt. Hoe langer het blok, hoe kleiner de koekjes en hoe meer u kunt snijden en bakken.)

Ingredienten:

Droog:

    Nat:

    • 135g witte basterdsuiker
    • 175g boter, kamertemperatuur
    • 1 ei, kamertemperatuur
    • 1/2 - 1 eetlepel amandel-extract

    Voor de confetti chocolate topping:

    • 120g white or dark chocolate chips
    • Restant sprinkles

    Bereiding:

    1. Meng de bloem en het zout in een kom en zet apart.
    2. Gebruik een keukenmixer met menghaak opzetstuk en mix de boter en suiker op gemiddelde snelheid tot het mengsel licht en luchtig is (circa 1-2 minuten). Voeg het ei en het amandelextract toe en mix tot deze volledig gemengd zijn. Schraap langs de zijkanten en de bodem van de kom.
    3. Meng het bloem en het zout op lage snelheid tot dat het gemengd is. Als je chocolade gebruikt, meng dan eerst de chocolade erdoor en daarna voorzichtig de sprinkles erdoor tot ze gemend zijn.
    4. Leg het koekjesdeeg op een stuk plastic folie, wikkel het in en rol het tot een blok met een diameter van ongeveer 6 cm. (Als het deeg te warm is, zet het dan 40 minuten in de koelkast of ongeveer 20 minuten in de vriezer om het op te laten stijven, en rol het dan tot een blok.)
    5. Zorg ervoor dat het blok stevig in de plasticfolie is gewikkeld en plaats het minimaal 5 uur en maximaal 5 dagen in de koelkast. Ik hou ervan om de mijne 's nachts gewoon af te laten koelen.
    6. Verwarm de oven voor op 175° C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet apart.
    7. Haal de blokjes koekjesdeeg uit de koelkast en snijd al je koekjesdeeg in pucks van gelijke dikte. Leg de pucks op een bakplaat en laat er voldoende ruimte tussen om ze uit te spreiden: ongeveer 5 cm uit elkaar.
    8. Bak de koekjes 12-14 minuten of tot de randen net lichtbruin zijn. Laat de koekjes ongeveer 15 minuten afkoelen op de bakplaat.
      Voor de topping:
      1. Smelt de chocolade in een magnetron bestendige kom gedurende 15 seconden, meng de chocolade en herhaal tot het volledig gesmolten en glad is.
      2. Gebruik een spuitzak of een lepel om de topping aan te brengen op de koekjes en gebruik evt. de achterkant van een lepel om de laag glad te strijken.
      3. Versier met de rest van de sprinkles.
      4. Plaats de bakplaat ongeveer 15 minuten in de koelkast om de chocolade te laten stollen. Genieten!

    Happy BAKD’ing! 

    Did you make this recipe?
    Please leave me a comment below!
    Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

     

    ---English translation---

     

    Slice n' Bake Confetti Icebox Cookies

    Makkelijk Icebox koekjes bakken

    These Confetti Icebox Cookies are a super easy make-ahead dessert! I keep a few cookie dough logs rolled up in plastic wrap in my freezer, so when I need to bake up cookies in a snap I take them out, slice them and bake them. Super simple. Super tasty.

    This recipe makes about 18-24 cookies (depending on how long you roll your log. The longer the log, the smaller the cookies and the more you will be able to cut and bake.)

    Ingredients:

    Dry:

    Wet:
    • 135g white bastard sugar
    • 175g butter, room temperature
    • 1 egg, room temperature
    • 1/2 - 1 teaspoon almond extract

    For the confetti chocolate drizzle:

    • 120g white or dark chocolate chips
    • Reserved sprinkles

      Directions:

        1. Mix the flour and salt together in a bowl, set aside.
        2. In a stand mixer fitted with a paddle attachment, cream together the butter and the sugar on medium speed until light and fluffy (about 1-2 minutes). Add the egg and the almond extract and mix until fully combined. Scrape down the sides and the bottom of the bowl.
        3. Pour in the flour and salt and mix on low speed until combined. If you're using chocolate, mix the chocolate in first and then carefully mix in the sprinkles at the end, just until combined.
        4. Turn the cookie dough out onto a sheet of plastic wrap, wrap it up and roll it into a log about 6 cm in diameter. (If the dough is too warm, refrigerate the dough for 40 minutes or freeze it for about 20 minutes to stiffen, then roll it into a log.)
        5. Make sure the log is tightly wrapped in the plastic wrap and place it into the refrigerator for at least 5 hours or up to 5 days. I like to just chill mine overnight.
        6. Preheat the oven to 175° C. Line a baking sheet with parchment paper, set aside.
        7. Remove the cookie dough logs from the refrigerator and slice all of your cookie dough into equally thick pucks. Place the pucks on a baking sheet leaving enough room between them for spread: spaced about 5 cm apart. 
        8. Bake the cookies for 12-14 minutes or until the edges are just slightly brown. Let the cookies cool on the baking sheet for about 15 minutes.
        9. For the topping:
          1. Melt the chocolate in a microwave safe bowl for 15 second increments, mixing after each increment until fully melted and smooth.
          2. Pour into a piping bag, snip the tip, and drizzle over your cookies (or spoon over and smooth out).
          3. Top with the reserved sprinkles.
          4. Place the cookie sheet into the refrigerator for about 15 minutes to set the chocolate. Enjoy!
        Happy BAKD’ing! 
        Did you make this recipe?
        Please leave me a comment below!
        Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

        2 comments

        • Hi Gabi, Oops! Nice catch, thank you! All is updated now. :-)

          Mrs. Bakd
        • Hi! Would love to make these cookies but i think something is missing in the recipe. What happens with the butter and sugar? Thanks!

          Gabi

        Leave a comment

        Please note, comments must be approved before they are published