Rainbow Bright Semifreddo (Ijstaart)

Semifreddo1

 

Licht zoet en yoghurt-achtig, deze Semifreddo (ook bekend als ijstaart) is een Italiaans bevroren dessert, de naam betekent half koud of half bevroren. Het zit tussen ijs en mousse in, waardoor dit gemakkelijk te maken dessert perfect is voor een warme zomerdag (of eigenlijk elke dag, hehe). Hoewel de semifreddo technisch gezien bevroren is, blijft hij zacht en romig, dus zodra je hem uit de vriezer haalt, is hij klaar om in plakjes te snijden en te serveren .. lekker!

 

Ingrediënten

  • 200g koude crème fraîche
  • 40g poedersuiker
  • Een snufje zout
  • 1 eetlepel vanille aroma of extract
  • 200g koude slagroom
  • 30g Splendid Stars (meer voor decoratie)*
  • 20g Rainbow Strands (meer voor decoratie)*
*Ik vind sprinkles in mijn semifreddo lekker, maar je kunt er vanalles doorheen mengen: mini chocolate chips, gemalen noten, mini marshmallows, kokosvlokken, bessen, karamel fudge blokjes ... laat je fantasie de vrije loop! Je kunt ook toppings toevoegen aan de bodem van de broodvorm voordat je het mengsel erin voeg, zodat de toppings op de bovenkant van de semifreddo bevriezen, zoals mini chocolate candies of Shiny Rainbow Opal strands. De mogelijkheden zijn eindeloos.

    Instructies

    1. Bekleed een broodpan met plasticfolie en laat wat extra over de zijkanten hangen.
    2. Klop de crème fraîche op middelhoge snelheid met een keukenmixer met garde opzetstuk voor ongeveer 2 minuten tot zachte pieken ontstaan.
    3. Op lage snelheid, voeg de suiker toe en mix totdat de suiker gemengd is en voeg dan de vanille en de room toe.
    4. Verhoog de mengsnelheid tot middelhoog en klop het mengsel ongeveer 2 minuten totdat zich stijve pieken vormen.
    5. Roer langzaam de sprinkles erdoor en giet het vervolgens in uw voorbereide broodpan.
    6. Vries minimaal 5 uur of een nacht in.
    7. Keer de semifreddo om op een dienblad en verwijder het plasticfolie. Decoreer met extra sprinkles en/of slagroom. Genieten!

    Tip: Maak vooraf!

    Semifreddo kan maximaal zes weken in de vriezer worden bewaard.

     

    Happy BAKD’ing! 

    Did you make this recipe?
    Please leave me a comment below!
    Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

     

    ---English translation---

    Rainbow Bright Semifreddo
    (Ice cream cake)

    Semifreddo1

    Lightly sweetened and a bit reminiscent of frozen yogurt, this Semifreddo (a.k.a. ice cream cake) is an Italian frozen dessert, its name meaning half-cold or half-frozen. It's a cross between ice cream and mousse making this easy-to-make dessert perfect for any hot summer day (or any day really, hehe). Even though the semifriddo is technically frozen, it stays soft and creamy so once you remove it from the freezer, it's ready to be sliced and served....yummy!

    Ingredients

    • 200g cold crème fraîche
    • 40g powdered sugar
    • A pinch of salt
    • 1 tablespoon vanilla aroma/extract
    • 200g cold heavy cream
    • 30g Splendid Stars (more for decoration)*
    • 20g Rainbow Strands (more for decoration)*
    *I love adding sprinkles to my semifriddo, but you can mix in whatever you like: mini chocolate chips, chopped nuts, mini marshmallows, coconut flakes, berries, caramel fudge cubes.... let your imagination soar! You can also add toppings to the bottom of the loaf pan before you pour in your finished mixture so that the toppings freeze onto the top of the semifriddo, like mini chocolate candies or Shiny Rainbow Opal sprinkles. The possibilities are endless.

      Directions

      1. Line a loaf pan with plastic wrap, leaving some extra to hang over the sides.
      2. Using a stand mixer with the whisk attachment, beat the crème fraîche on medium-high speed until soft peaks form, about 2 minutes.
      3. Add in the sugar on low speed to combine and then pour in the vanilla and the cream.
      4. Increase the mixing speed to medium-high and beat the mixture until stiff peaks form, about 2 minutes.
      5. Slowly mix in the sprinkles and then pour into your prepared loaf pan.
      6. Freeze for a minimum of 5 hours or overnight.
      7. Invert the semifrido onto a serving tray and take off the plastic. Decorate with extra sprinkles and whipped cream. Enjoy!

      Make ahead tip:

      Semifrido can be stored in the freezer for up to six weeks. 

       

      Happy BAKD’ing! 

      Did you make this recipe?
      Please leave me a comment below!
      Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

      Leave a comment

      Please note, comments must be approved before they are published