Funfetti Scones

 Click here for English

Funfetti Confetti scones voor jouw verjaardags ontbijt heel makkelijk
Kleurrijk funfetti confetti scones voor verjaardags ontbijt

Deze Funfetti Scones barsten van de sprinkles en kleuren! Het is zo'n leuk en feestelijk ontbijt en zijn de gemakkelijkste scones die ik ooit gemaakt heb. Klaar in 40 minuten of minder! Perfect voor een verjaardags-/zondagochtend ontbijt of high tea party. 

Ingrediënten:

Droog:

  • 250g bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder (8g)
  • 55g Rainbow Bright baking sprinkles (40g in het deeg, de rest ter decoratie)

      Nat:

      • 70g witte basterdsuiker
      • 115g boter, gesmolten en gekoeld
      • 1 ei, losgeklopt
      • 120g yogurt or crème fraîche, koud
      • 1/2 - 1 eetlepel vanille-extract
      • 2 eetlepels cream

       

        Bereiding:

        1. Pas het ovenrek aan op het onderste derde deel van de oven. Verwarm voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
        2. Smelt de boter in een kleine magnetron bestendige kom voor circa 30 seconden op de hoogste stand tot het gesmolten is. Meng de boter met een vork, laat afkoelen terwijl je de droge ingrediënten afweegt.
        3. Klop in een middelgrote kom de bloem, het bakpoeder, het zout en de sprinkles bij elkaar.
        4. Roer de koude yoghurt door de gesmolten boter. Voeg het losgeklopte ei en vanille toe aan het boter- en yoghurtmengsel en gebruik een vork om te mengen.
        5. Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel. Giet de boter, yoghurt en het eimengsel in het midden van de droge ingrediënten en meng tot één geheel (het deeg kan op sommige plaatsen plakkerig zijn maar het komt samen als je het deeg kneedt).
        6. Giet het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en klop het uit tot een cirkel van 20 cm, ongeveer 2 cm dik.
        7. Snijd het deeg met een scherp mes in 6-8 driehoeken. Leg de driehoeken op de bakplaat. Bestrijk de driehoeken met de room. Bestrooi met de resterende sprinkles.
        8. Zet de bakplaat 15 minuten in de koelkast om af te koelen.
        9. Bak 13-15 minuten of tot ze licht goudbruin van kleur zijn. Haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Scones worden het best warm gegeten. Serveer met clotted cream (of gewoon slagroom is ook lekker), zachte boter en jam Genieten!

          Maak vooruit tip!
          Deeg kan de avond ervoor worden gemaakt. Volg het recept tot stap # 6, bedek het deeg dan stevig in plasticfolie en bewaar het een nacht in de koelkast. Ga 's ochtends verder met stap #7.

          Deeg kan van tevoren worden gemaakt en vervolgens tot 3 weken worden ingevroren. Volg het recept tot stap #8 en plaats de bakplaat dan ongeveer 1 uur in de vriezer of tot de driehoeken half bevroren zijn. Breng de driehoeken vervolgens over in een diepvrieszak of container met ritssluiting en laat ze een nacht invriezen. Bak de deegdriehoeken in 15-17 minuten bevroren (of tot ze licht goudbruin zijn).

          Gebakken en gekoelde scones kunnen maximaal 3 maanden in de vriezer worden bewaard in een diepvrieszak of -container met ritssluiting. Als je klaar bent om van de bevroren scones te genieten, laat ze dan een paar uur op het aanrecht of een nacht in de koelkast ontdooien. Verwarm de ontdooide scones 30 seconden in de magnetron of 10 minuten in een oven van 150° C.

           

          Happy BAKD’ing! 

          Did you make this recipe?
          Please leave me a comment below!
          Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

           

          ---English translation--- 

          Funfetti Scones

          Funfetti Confetti scones voor jouw verjaardags ontbijt heel makkelijkKleurrijk funfetti confetti scones voor verjaardags ontbijt

          These Funfetti Scones are bursting with sprinkles and colors! They're such a fun and festive celebratory breakfast. They're the easiest scones I've ever made and they're ready in 40 minutes or less! Perfect for any Sunday morning breakfast or high-tea party.

          Ingredients:

          Dry:

          • 250g flour
          • 1/2 teaspoon salt
          • 2 teaspoons baking powder (8g)
          • 55g Rainbow Bright baking sprinkles (40g in the dough, the rest for decoration)
          Wet:
          • 70g white bastard sugar
          • 115g butter, melted and cooled
          • 1 egg, beaten
          • 120g yogurt or crème fraîche, cold
          • 1/2 - 1 teaspoon vanilla extract
          • 2 Tablespoons cream

              Directions:

              1. Adjust the oven rack to the lower third of the oven. Preheat to 200°C. Cover a baking sheet with baking paper.
              2. In a small microwave safe bowl, melt the butter for 30 seconds on high. Mix the butter with a fork, let cool while measuring and mixing the dry ingredients.
              3. In a medium bowl, whisk together the flour, baking powder, salt and sprinkles.
              4. Stir the cold yogurt into the melted butter. Add the beaten egg and vanilla to the butter and yogurt mixture and use a fork to combine.
              5. Make a well in the center of the flour mixture. Pour the butter, yogurt, and egg mixture into the center of the dry ingredients and mix to combine. (The dough might be sticky in places, but it will come together as you kneed the dough.)
              6. Pour the dough out onto a lightly floured surface and pat it out into a 20cm circle, about 2cm thick.
              7. With a sharp knife, cut the dough into 6-8 triangles. Place the triangles onto the baking sheet. Brush the triangles with the cream. Sprinkle with the remaining sprinkles.
              8. Place the baking sheet in the refrigerator to chill for 15 minutes.
              9. Bake for 13-15 minutes or until lightly golden brown in color. Remove from the oven and let cool for 5 minutes. Scones are best enjoyed warm. Serve with clotted cream (or just whipped cream is delish!), softened butter, and jelly. Enjoy!

                Make ahead tip!
                Dough can be made the night before. Follow the recipe until Step #6, and then cover the dough tightly in plastic wrap and keep it in the refrigerator overnight. Continue with Step #7 in the morning.

                Dough can be made ahead and then frozen for up to 3 weeks. Follow the recipe until Step #8, then place the baking sheet in the freezer for about 1-hour or until the triangles are semi frozen. Then transfer the triangles to a freezer zip top bag or container and freeze overnight. Bake the dough triangles frozen for 15-17 minutes (or until light golden brown).

                Baked and cooled scones can be stored in the freezer for up to 3 months in a freezer zip top bag or container. When you are ready to enjoy the frozen scones, thaw them on the counter for a few hours or in the refrigerator overnight. Warm the thawed scones in the microwave for 30 seconds or in a 150°C oven for 10 minutes.

                 

                Happy BAKD’ing! 

                Did you make this recipe?
                Please leave me a comment below!
                Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

                Leave a comment

                Please note, comments must be approved before they are published