Amerikaanse Funfetti Suikerkoekjes

 

Confetti funfetti suiker koekjes

Deze confetti suikerkoekjes zijn boterig, dik en chewy met geuren en smaak van vanille: perfect met een kopje koffie of thee! Knapperig van buiten, zacht van binnen met kleine spikkels van feestelijke kleuren, deze koekjes zijn een prachtige aanvulling op elke feesttafel. Hoera!

Ingrediënten

Voor ongeveer 26 koekjes

  • 250g bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 200g witte basterdsuiker
  • 8g (of één pakket) vanillesuiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 115g boter, gesmolten en op kamertemperatuur
  • 2 eiwitten
  • 130g BAKD Rainbow Strands (of Baking Strands naar keuze)

Instructies

    1. Verwarm je oven voor op 175ºC hetelucht of 200°C elektrisch/gas.
    2. Mix de bloem, bakpoeder, en zout goed samen.
    3. Maak een kuiltje in het midden van de bloemmengsel en voeg de suikers, de vanille, de boter, en de eiwitten toe.
    4. Meng dit voorzichtig stukje bij beetje met het bloemmengsel, door telkens wat bloem van de zijkant bij het mengsel te voegen.
    5. Meng de BAKD bakvaste sprinkles in.
    6. Gebruik een ijsschep of een eetlepel om het koekjesdeeg in balletjes van gelijke grootte te scheppen (mijn schep maakt ballen van 4 cm). Plaats deze gelijkmatig verdeeld op een met bakpapier beklede bakplaat.
    7. Zet minstens 40 minuten in de koelkast of zet een nacht in de koelkast.
    8. Leg de koekjesdeeg-ballen rechtstreeks uit de koelkast in de oven en bak ze 8-10 minuten. De koekjes zijn klaar als de randen net bruin beginnen te worden en het midden nog licht van kleur is.
    9. Laat de koekjes minstens 15 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ervan geniet.

 Tip: Maak vooraf!

Je kunt deze koekjes vooraf maken en invriezen... altijd verse koekjes in huis! Nadat je de koekjesdeegballen 40 minuten hebt gekoeld, plaats je de ballen in een diepvrieszak. Koekjesdeeg blijft een jaar goed in de vriezer. Als je klaar bent om ze te bakken, leg ze dan direct uit de vriezer op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven. Voeg ongeveer 1 minuut toe aan de baktijd. Genieten!

Happy BAKD’ing! 

Did you make this recipe?
Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

 

---English translation---

American Funfetti Sugar Cookies

Confetti funfetti suiker koekjes

These confetti sugar cookies are thick and chewy, with a lovely subtle vanilla taste: perfect with a cup of coffee or tea! Crunchy on the outside, soft on the inside with beautiful pops of festive color throughout, they make a wonderful addition to any party table.

Ingredients

  • 250g flour
  • ½ teaspoon baking powder
  • ½ teaspoon salt
  • 200g white bastard sugar
  • 8g (or one packet) vanilla sugar
  • 1 teaspoon vanilla extract
  • 115g butter, melted and at room temperature
  • 2 egg whites
  • 130g BAKD Rainbow Strands (or your choice of Baking Strands)

      Directions

      1. Preheat the oven to 175ºC convection (hot air) or 200°C electric/gas.
      2. Mix together the flour, baking powder and salt.
      3. Make a well in the center of the flour mixture and pour the sugars, the vanilla, the butter and the egg whites into it.
      4. Carefully mix the ingredients in the center of the well with the flour mixture little by little, adding some of the flour mixture from the sides to the center mixture each time.
      5. Mix in the BAKD baking sprinkles.
      6. Using an ice cream scoop or a tablespoon, equally dose the cookie dough into balls (my scoop makes 4cm balls). Place these equally spaced onto a lined baking sheet.
      7. Refrigerate the cookie dough balls for at least 40 minutes or overnight before baking for 8-10 minutes. The cookies are finished baking when the edges are just starting to brown and the centers are light in color.
      8. Let the cookies cool on the baking sheet for 15 minutes before enjoying.

      Tip: Make ahead!

      You can make the dough ahead of time and freeze the balls to bake at a later time...you'll have fresh baked cookies in a snap! After refrigerating the cookie dough balls for 40 minutes, place the balls into a freezer bag. Cookie dough keeps in the freezer for up to a year. When you are ready to bake them, take them directly from the freezer and place them frozen onto a lined baking sheet. Add about 1 minute to the baking time. Enjoy!

      Happy BAKD’ing! 

      Did you make this recipe?
      Tag @letsgetbakd on Instagram and hashtag #sprinklejoy

      Leave a comment

      Please note, comments must be approved before they are published